Wednesday, July 22, 2020

CARCINOGENIC FOOD

Statistik menunjukkan bahwa tahun lalu hampir ​1,5 juta orang didiagnosis terkena kanser.​ Berikut adalah beberapa informasi lebih lanjut tentang makanan yang semua orang makan setiap hari dan yang  *mengandungi ​karsinogen*.🛡

☢1. Tomato dalam tin

Lapisan dalam semua makanan dalam tin mengandung bisphenol-A (BPA). Hal yang sama berlaku untuk tomato dalam tin. Itulah mengapa Anda harus membeli botol kaca atau memasak tomato segar, bukan yang dalam tin.

☢2. Anak benih Salmon

Salmon diternakkan ini terkontaminasi dengan berbagai pestisida, antibiotik, bahan kimia dan agen penyebab kanser lainnya.

📝  ​Lebih baik bagi Anda untuk membeli salmon dalam tin atau mencari label di kedai yang akan mengkonfirmasi bahwa ikan yang Anda beli adalah benar-benar salmon liar.​

☢3. Daging proses

Banyak orang yang sudah akrab dengan fakta bahwa daging proses seperti kornet, sosis, dan daging proses lainnya penuh bahan aditif dan bahan kimia, termasuk natrium nitrat, yang ditambahkan untuk membuat mereka terlihat segar dan menarik. bahan ini sangat berbahaya.

☢4. Minuman soda

Minuman soda pop mengandung sejumlah besar gula dan kalori yang bertanggung jawab untuk meningkatkan berat badan Anda.

☢5. Popcorn

Microwave popcorn atau jagung meletak sangat berbahaya kerana mengandung bahan kimia yang menyebabkan banyak ruam kulit dan masalah perut.

Juga mengandung minyak kedelai, produk GMO, serta berbagai aditif lainnya. Pengeluar popcorn tidak akan memberitahu anda bahawa mereka menggunakan kernel GMO jagung kerana fakta bahawa tuntutan kerajaan mengatakan mereka tidak perlu.

☢6. Makanan yang sangat masin, acar, atau makanan asap.

Dalam kelompok ini adalah makanan yang mengandung pengawet, nitrat dan nitrit. Misalnya, makanan asap, seperti daging asap, dan ikan bakar, yang merupakan hasil dari asap.

Beberapa jenis daging proses, termasuk daging asap, bacon, bologna, sosis, dan daging lainnya bahkan lebih berbahaya kerana mengandung jumlah besar garam dan lemak.

☢7. GMO

GMO, atau organisma kejuruteraan genetik adalah makanan yang penuh dengan bahan kimia kerana fakta bahawa mereka tumbuh dan diubahsuai oleh bahan kimia yang berbeza.

☢8. Kerepek kentang

kerepek kentang digoreng pada suhu yang sangat tinggi supaya mereka kelihatan tegar. Tetapi ini menjadikan mereka sangat berbahaya, kerana semasa proses ini, bahan yang dihasilkan, yang dipanggil acrylamide, agen karsinogen hadir.

☢9. Gula halus (mcm tepung)

Sel-sel kanser berkembang pada gula halus. Yang berarti bahwa dengan mengkonsumsi gula halus, Anda memberikan sel-sel ini dengan makanan ideal mereka untuk pertumbuhan dan perkembangan.

Mereka juga akan memiliki lonjakan kadar insulin dalam tubuh.

Menurut pemenang Nobel Jerman di kedokteran dari 1931, Otto Warburg, kanser dan tumor menggunakan gula untuk memberi makan diri mereka sendiri dan untuk tumbuh lebih besar.

Sent from my Huawei phone

No comments: